Houston240sx.com Forums  
Enjuku Racing

Go Back   Houston240sx.com Forums > Houston240sx.com > Tech Discussion > Electronics, Wiring, & Diagrams

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2014, 09:44 PM   #1
niss240sx
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: HOUSTON TX
Posts: 55
niss240sx probable wing man
Unhappy SR20DET s13 wont crank or start!

So recently ive been having trouble with my s13 i did the sr swap and had it running for about a week or 2 and all of a sudden one day it wouldnt crank or start. So i push start it and it started right away, i thought it was the starter cause it wouldnt click or anything but i can hear the relay click. I checked everything im getting spark and fuel, my battery is good 12.4v,bought a new starter installed it and still nothing, i checked the fuses and there all good all my grounds are good as well, checked my timing and cas and there good. Im really stuck with no more ideas and dont know what to do I need some heeeeelpppp!! im going crazy lol
call or txt me if you wanna help out 832 867 6710(victor) thanks!


ok soo i double checked the starter (im not that good with electrical) the power cable to the starter get power but the signal wire has nothing??

Last edited by niss240sx; 02-05-2014 at 10:27 PM.
niss240sx is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2014, 09:48 PM   #2
Big_Sticks
Drift:Modded
 
Big_Sticks's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: the sticks
Posts: 2,411
Big_Sticks probable wing man
Random stupid thing, on mine the starter signal wire falls off some times and does this same thing. Might check that
__________________
Big Sticks
http://www.facebook.com/BigSticksMotorsports

'05 GTO : Quicksilver Metallic 6.0 6spd I/h/e 1khp DSS Drive shaft = DD
'05 Dodge : 2500 Cummins stock mrs. Gas saver

Created with Gifboom

Big_Sticks is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2014, 09:51 PM   #3
niss240sx
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: HOUSTON TX
Posts: 55
niss240sx probable wing man
yeah on the old started it kept falling out but on the new starter it stays i wiggled it around and i still get nothing
niss240sx is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2014, 09:53 PM   #4
niss240sx
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: HOUSTON TX
Posts: 55
niss240sx probable wing man
Quote:
Originally Posted by Big_Sticks View Post
Random stupid thing, on mine the starter signal wire falls off some times and does this same thing. Might check that
yeah on the old started it kept falling out but on the new starter it stays i wiggled it around and i still get nothing
niss240sx is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2014, 10:15 PM   #5
Short-Shifter
U Don't Know
 
Short-Shifter's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: tha branch
Posts: 172
Short-Shifter Its up in the air
did ya relocate the battery?? are you using a distribution block ? every once in a while when I wash my motor I have to remove my power cables from block then my car will start
__________________
I'M ALMOST DOWN.....NAH
Short-Shifter is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2014, 10:23 PM   #6
niss240sx
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: HOUSTON TX
Posts: 55
niss240sx probable wing man
Quote:
Originally Posted by Short-Shifter View Post
did ya relocate the battery?? are you using a distribution block ? every once in a while when I wash my motor I have to remove my power cables from block then my car will start
yeah i did relocate the battery and ive been putting the groung cable on different spots on my chassis and nothing happens. and no im not using a distibution block
niss240sx is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2014, 10:59 PM   #7
Redcoupes13
Registered User
 
Redcoupes13's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: SW
Posts: 95
Redcoupes13 probable wing man
I'm having the exact same problem right know with my ka. Check your ignition switch, unlucky that wasn't the problem on mine. Lol
__________________
Redcoupes13 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2014, 11:03 PM   #8
Redcoupes13
Registered User
 
Redcoupes13's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: SW
Posts: 95
Redcoupes13 probable wing man
Btw I have 2 off them, lmk if you want to try them on your car.
__________________

Last edited by Redcoupes13; 02-05-2014 at 11:05 PM. Reason: autocorrect.
Redcoupes13 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2014, 08:59 AM   #9
niss240sx
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: HOUSTON TX
Posts: 55
niss240sx probable wing man
Yeah I'm starting to think it has to be my ignition switch
What's your number so I can you a call so I can try out the ignition switch
niss240sx is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2014, 09:00 AM   #10
niss240sx
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: HOUSTON TX
Posts: 55
niss240sx probable wing man
Quote:
Originally Posted by Redcoupes13 View Post
Btw I have 2 off them, lmk if you want to try them on your car.
Yeah I'm starting to think it might be my ignition switch
What's your number so I can give you a call so I can try out the ignition switch
niss240sx is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2014, 09:43 AM   #11
Revert
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: Houston
Posts: 900
Revert probable wing man
Its most likely not that. I had the same problem i just got tired of it so i just ran a cable from starter to a power and put a switch.
Revert is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2014, 01:46 PM   #12
niss240sx
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: HOUSTON TX
Posts: 55
niss240sx probable wing man
Quote:
Originally Posted by Revert View Post
Its most likely not that. I had the same problem i just got tired of it so i just ran a cable from starter to a power and put a switch.
your right is not my ignition switch cause when i hit the key i get power to it and i also get power to the signal wire on the starter
niss240sx is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2014, 08:10 PM   #13
niss240sx
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: HOUSTON TX
Posts: 55
niss240sx probable wing man
Alright guys well it ended up being my damm starter relay! smh
niss240sx is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2016, 10:36 PM   #14
Sumboodie
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Nebraska
Posts: 39
Sumboodie probable wing man
Hey guys so I have a 93 vert with s13 redtop sr, battery relocation, and wiring specialties pro harness and I have the same problem when I turn the key I can feel the starter trying but it doesn't spin or either engage out. ?
Sumboodie is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Gulli Theme By M@TR1XC0D3