Houston240sx.com Forums  
Enjuku Racing

Go Back   Houston240sx.com Forums > Houston240sx.com > Tech Discussion > General Maintenance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-13-2014, 05:49 PM   #1
jeremyS14
Fuckin Insane ass motor
 
jeremyS14's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: BMT
Posts: 2,029
jeremyS14 probable wing man
coolant temp sensors???

been researching my cars issue, and the most common solution is changing the temp sensors. car is 95 s14 with kouki s14 sr20. it runs fine until getting hot, then want to go into limp mode. thermostat has been pulled, and there are no visible leaks or puddles that form under the car. its running dual electric fans hard wired to switch with an aluminum radiator. it has coolant, and has been bled. next cheapest idea on fix is sensors. question is for ecu temp sensor use kouki s14 sensor, and for temp gauge sensor use zenki sensor...correct?
__________________
"a handjob is still a job" - nick swardson
jeremyS14 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2014, 06:36 PM   #2
ZONER
SR20 POWA!!
 
ZONER's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: NORTHSIDE VILLAGE
Posts: 215
ZONER probable wing man
Did you change the temp sensor to USDM s14 sensor
__________________
ZONER is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2014, 06:53 PM   #3
jeremyS14
Fuckin Insane ass motor
 
jeremyS14's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: BMT
Posts: 2,029
jeremyS14 probable wing man
haven't messed with sensors since i bought it. will probly just go aftermarket for gauge instead of using cluster.
__________________
"a handjob is still a job" - nick swardson
jeremyS14 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2014, 10:55 AM   #4
bullfrogg0
2j40sx
 
bullfrogg0's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: baytown
Posts: 5,161
bullfrogg0 probable wing man
By getting hot, do you mean operating temperature or overheating?
__________________
I suddenly realized that I basically get paid to be a hater.......I love my job

Quote:
Originally Posted by SnafuPossum View Post
Its a 240, it'll never be worth putting money into it. Just build what you want.
Quote:
Originally Posted by zinum View Post
Preston is my hero!!
1989 S13 Coupe 2jz powered
2002 Explorer Sport 5spd
1995 Altima 5spd
bullfrogg0 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2014, 11:45 AM   #5
jeremyS14
Fuckin Insane ass motor
 
jeremyS14's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: BMT
Posts: 2,029
jeremyS14 probable wing man
Overheating temp. Ordered new gauge today. Don't trust cluster gauge since it was originally running into limp while gauge read normal running temp
__________________
"a handjob is still a job" - nick swardson
jeremyS14 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2014, 01:44 PM   #6
G240
Registered User
 
G240's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Houston
Posts: 214
G240 probable wing man
I have a brand new OEM coolant temp sensor if you need one.

Part # 22630-44B20
G240 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2014, 07:59 PM   #7
jeremyS14
Fuckin Insane ass motor
 
jeremyS14's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: BMT
Posts: 2,029
jeremyS14 probable wing man
thanks, but one i need is part # 22630-ED000
__________________
"a handjob is still a job" - nick swardson
jeremyS14 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Gulli Theme By M@TR1XC0D3