Houston240sx.com Forums  
Enjuku Racing

Go Back   Houston240sx.com Forums > Houston240sx.com > Tech Discussion > General Maintenance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-31-2014, 10:18 PM   #1
Quantu240
Registered User
 
Quantu240's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Houston
Posts: 27
Quantu240 probable wing man
Help please!

Sometime after I'm done driving it, and I let it sit and start it my rpm keep going up and down, and the whole car shake funny, and then I turn it off and start again it would crank but die right away, but after 5 min or so, it start again normal, but it only happen when the weather is hot.

Please help! Thanks you!
Quantu240 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 10:28 PM   #2
CTSdrifter00
Registered User
 
CTSdrifter00's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Rosenberg TX
Posts: 146
CTSdrifter00 probable wing man
What motor is it?
__________________
BALLING ON A BUDGET BKUZ DRIFTCAR
CTSdrifter00 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 10:30 PM   #3
Quantu240
Registered User
 
Quantu240's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Houston
Posts: 27
Quantu240 probable wing man
Quote:
Originally Posted by CTSdrifter00 View Post
What motor is it?
I still got a ka, everything still stock other then intake and koyo radiator
Quantu240 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 10:36 PM   #4
CTSdrifter00
Registered User
 
CTSdrifter00's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Rosenberg TX
Posts: 146
CTSdrifter00 probable wing man
Any dtc's in the ecu
__________________
BALLING ON A BUDGET BKUZ DRIFTCAR
CTSdrifter00 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 10:38 PM   #5
Quantu240
Registered User
 
Quantu240's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Houston
Posts: 27
Quantu240 probable wing man
It used to have a service engine soon light on, but it turn off when I change out the radiator
Quantu240 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 10:41 PM   #6
CTSdrifter00
Registered User
 
CTSdrifter00's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Rosenberg TX
Posts: 146
CTSdrifter00 probable wing man
Did the issues come up after the rad install?
__________________
BALLING ON A BUDGET BKUZ DRIFTCAR
CTSdrifter00 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 10:49 PM   #7
Quantu240
Registered User
 
Quantu240's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Houston
Posts: 27
Quantu240 probable wing man
No, it happen twice with the stock rad.
Quantu240 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 10:53 PM   #8
CTSdrifter00
Registered User
 
CTSdrifter00's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Rosenberg TX
Posts: 146
CTSdrifter00 probable wing man
Hummmmm well i would see if it has any dtc in it sounding like possibly iac going to shit
__________________
BALLING ON A BUDGET BKUZ DRIFTCAR
CTSdrifter00 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 10:57 PM   #9
Quantu240
Registered User
 
Quantu240's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Houston
Posts: 27
Quantu240 probable wing man
Alright thanks you so much man, but could it be coolant temp sensor or bad maf?
Quantu240 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 11:04 PM   #10
CTSdrifter00
Registered User
 
CTSdrifter00's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Rosenberg TX
Posts: 146
CTSdrifter00 probable wing man
Possibly maf also not quite so sure on coolant temp sensor. If you want to try the maf i have one for cheap good working order. I can see if i have a coolant temp sensor and iac
__________________
BALLING ON A BUDGET BKUZ DRIFTCAR
CTSdrifter00 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2014, 12:47 AM   #11
XMcEvilson
█▓▓▒▒░░▒▒▓▓█
 
XMcEvilson's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Houston
Posts: 6,126
XMcEvilson probable wing man
also check the injectors. could be running on 3 cylinders when it's shaking
XMcEvilson is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2014, 09:24 AM   #12
Tatchump
Chump Racer
 
Tatchump's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: LaPorte
Posts: 327
Tatchump probable wing man
If it only does it when the weather is hot, try this. Next time it does that, take the gas cap all the way off and put it back on. See if that fixes it. If it does, get a new gas cap first. If that doesn't fix it, make sure all the vent lines on the fuel tank are clear.
__________________
www.nismorons.com
Tatchump is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2014, 09:58 PM   #13
jackasspyro2
I fuck cats
 
jackasspyro2's Avatar
 
Join Date: Jan 1970
Location: Space
Posts: 1
jackasspyro2 Its up in the air
try a different dizzy

i have had i the cas go out before and act up only when it's hot. hopefully you have a friend who could test this out with

also im pretty sure i have a new coolent temp sensor you could have if you cover shipping if you wanted to try that too. but i dont think that is the problem
jackasspyro2 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 05:13 PM   #14
Quantu240
Registered User
 
Quantu240's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Houston
Posts: 27
Quantu240 probable wing man
I took out the coolant temp sensor it was mess up, so hopefully it was that ��������
Quantu240 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Gulli Theme By M@TR1XC0D3